Ajuda
Fases del procés
A punt d'encetar la campanya dels Pressupostos Participatius 2024 de Sant Antoni de Vilamajor!
La nova edició que arriba amb 90.000 euros de participació ciutadana i la nova plataforma del procés.
Registra't a la plataforma Particioa 311 i comença a presentar les teves propostes per millorar el municipi.
Acte de presentació i taller participatiu dels Pressupostos Participatius 2024
No et perdis la sessió de presentació i propostes en primícia que tindrà lloc el pròxim dijous 27 de juny de 2024 a les 19 h al Patronat.
Les inscripcions estan obertes a través d'aquest enllaç
Una oportunitat per compartir idees, picar alguna cosa i passar una bona estona amb la família, amistats i veïnat!
Les propostes es presenten per part de la ciutadania de forma individual, en grup o en representació d’una entitat o col·lectiu. No hi ha límit de presentació de propostes per cada persona o entitat.
El període de presentació de propostes és de tres setmanes. Cada persona pot presentar la seva proposta en format digital o presencialment.
Per a presentar una proposta telemàticament s’ha d’accedir a la Plataforma311, previ registre i identificació, on hi ha una fitxa formulari disponible en format digital.
Les propostes digitals presentades es publiquen immediatament a la pàgina web. La seva publicació a la web permet detectar propostes similars i evitar repeticions.
Les propostes també es poden presentar presencialment, fent ús de les diferents urnes disponibles i ubicades en els diversos equipaments municipals i l’Ajuntament, les quals s’incorporaran per part dels tècnics municipals una vegada hagi finalitzat el termini de presentació.
Les propostes presentades seran validades amb posterioritat per un equip tècnic i, per tant, en cap cas, la presentació suposa la seva acceptació.
Les persones que necessitin obtenir ajuda per a la presentació de propostes poden demanar suport per via telefònica o per correu electrònic a participacio@savilamajor.cat. En aquesta mateixa direcció es podrà adreçar qualsevol incidènc
Finalitzat el període de presentació de propostes, l’Equip Tècnic municipal constituït en el marc del procés participatiu es constituirà per a la valoració de totes les propostes realitzades per tal de corroborar que compleixen els criteris i requisits establerts en aquestes bases.
Els requisits que han de complir cadascuna de les propostes i que es corroborarà, en un estadi inicial, per part de l’Equip Tècnic municipal són els següents:
S’ha presentat en termini i s’ha seguit el procediment constatat en aquest document.
S’ha identificat correctament a la persona o entitat que realitza la proposta i el correu electrònic de contacte és vàlid. El correu electrònic només és necessari per a la presentació telemàtica.
La proposta fa referència a una competència municipal.
La proposta no requereix la intervenció d’altres administracions, institucions o empreses vinculades al sector públic.
La proposta no afecta altres municipis.
Dona resposta a una necessitat determinada.
És concreta i es pot quantificar econòmicament.
El pressupost no supera l’import de 90.000 euros (IVA inclòs).
No compromet exercicis pressupostaris futurs.
És una proposta d’inversió, en els termes definits en la base núm. 5.
Només compromet la despesa de la partida de pressupostos participatius, i no sobre d’altres partides del pressupost municipal vigent.
No compren una actuació que ja s’està duent a terme o que està prevista per executar a curt termini.
Està vinculada a un interès general i no respon a interessos personals o particulars.
Té en compte criteris d’inclusió social, sostenibilitat ambiental i és respectuosa amb els drets humans.
En qualsevol cas, compleix amb els requisits d’aquestes bases.
Superada aquesta valoració inicial, s’estudiarà la viabilitat de la proposta presentada mitjançant la comprovació dels termes següents:
L’Ajuntament disposa d’espai per a l’execució de la proposta. Les propostes no poden afectar a la propietat privada.
La proposta s’adequa a les lleis i a la normativa vigent del municipi.
La proposta és viable tècnicament i no es presenta cap impediment per tal que se’n pugui iniciar l’execució durant el període 2024-2025.
L’Equip tècnic, prèvia comprovació dels requisits mencionats anteriorment, emetrà un document amb la següent informació:
Viabilitat o no de la proposta i, quan procedeixi, motiu pel que es descarta la proposta. Les propostes descartades no es categoritzaran.
Categorització de les propostes viables en petites, mitjanes o grans, d’acord amb el pressupost orientatiu que l’Equip Tècnic municipal consideri per a cadascuna de les propostes.
En funció del número de propostes vàlides i en cas que l’Equip Tècnic municipal ho consideri oportú, les propostes s’agruparan també per temàtiques, per tal de facilitar la Jornada participativa “Taller Top 10”.
Realització d’una jornada participativa amb la ciutadania (entitats i persones a títol individual) per tal de fer un exercici de priorització compartida de les propostes rebudes mitjançant la Plataforma311 i les urnes posades a disposició dels ciutadans en diferents punts estratègics del municipi.
En aquesta sessió deliberativa es decidiran els projectes que passaran a la fase de votació final, entre 10 i 15 propostes en funció de les seves categories.
La votació, d’entre les propostes prioritzades en el Taller top 10, de les propostes d’inversió finalistes a executar per l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor.
La votació combinarà el vot electrònic, mitjançant la Plataforma311, amb el presencial de les urnes ubicades als diversos equipaments municipals.
Tenen dret a vot les persones físiques majors de 16 anys empadronades al municipi. El cens municipal de votants es vincularà a la Plataforma311.
Les persones que prefereixin votar de manera presencial ho podran fer mitjançant la butlleta de votació que tindran a la seva disposició en els diferents punts estratègics habilitats i que també hauran rebut a casa seva.
Les persones amb dret a vot només podran votar una sola vegada. Si es vota mitjançant la Plataforma311 i també es diposita una butlleta física a les urnes habilitades per votar presencialment només es tindrà en compte el vot emès en línia. Si es dipositen més d’una butlleta a les urnes posades a disposició només es comptarà el vot de la primera butlleta que hagi estat comptabilitzada.
Cada persona, en cada butlleta física o vot emès per internet, podran votar un màxim de 3 propostes finalistes.
Les propostes finalistes s’executaran durant l’any següent al de votació.
Pressupostos Participatius 2024
#PressupostosParticipatius2024SAV Decideix el destí de 90.000 €
Quant a aquest procés
Posem en marxa la 6a edició dels Pressupostos Participatius de Sant Antoni de Vilamajor. Decideix de forma directa el destí de 90.000 € i participa en totes les fases.
Els pressupostos participatius són una eina de democràcia directa que permeten a la ciutadania incidir o prendre decisions sobre una part de la despesa publica.
El procés participatiu dels pressupostos municipals es un procés institucional que promou l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor destinat a facilitar i fomentar la intervenció de la ciutadania en l’elaboració de propostes i selecció d’intervencions municipals vinculades al pressupost municipal d’inversions.
Compartir